zondag 1 augustus 2021

Aankomstdag Adelboden

Vanochtend zijn we om 5.40 uur vertrokken. We zijn benieuwd of het druk wordt, want gisteren was het zwarte zaterdag. De km stand van onze nieuwe auto staat op 3125 km. Vanaf 6.15 uur zien we de zonsopgang. Fijn, want later deze dag gaan we deze niet vaak meer zien. Nadat we getankt hebben in Maasbree, gaan we via Venlo de grens over om 6.40 uur. Rond 7.00 uur gaat de zonnebril op. We rijden over heerlijke rustige grote snelwegen. Het lijkt Amerika wel. Alleen staan daar geen windmolens. Toch landschapsvervuiling vind ik dit.
We beginnen met de A61, maar al vlug krijgen we een omleiding. Een deel van de snelweg is namelijk weggespoeld door water overlast. Rondom Koln wordt het drukker. Vele caravans van Nederlanders. De bouwvak is afgelopen vrijdag in het zuiden begonnen. Richting Bonn rijden we. Mooie lange wegen. Zonnebril op en ook weer af, maar gelukkig geen regen.

Rond 9.00 uur nemen we de afslag naar Bazel en wordt het wat rustiger. Daarom stoppen we even. Mondkapje op. Helaas, geen sigaretten voor mij.

Voor Bazel in Zwitserland willen we nog tanken, maar het is iedere keer weer Aral, daarom even een Shell gezocht op de TomTom. Daar benzine getankt voor 1,60 euro per liter en ze hadden sigaretten voor mij. 73 euro. Nu gaan we niet de grens over in Bazel, om 12.12 uur, maar in Rheinfelden. Kleine wachtrij, maar we konden meteen doorrijden. Onze vaccinatie app werd niet gechecked.

12.21 uur begint het te regenen en dit blijft het doen tot 15.00 uur. Rond 13.15 uur even gestopt bij een kleine parkplatz, want we hebben geen losse zwitserse franken, dus, met mondkapje op, even gratis naar de wc. We rijden langs Bern en Thun. Hier is het een stuk drukker op de weg. Zodra we de afslag nemen naar Kandersteg wordt het een stuk rustiger. We gaan hier dan ook de bergen in. Na Frutigen nemen we niet de afslag naar Kandersteg, zoals vorig jaar, maar naar Adelboden. Dit ligt op 1350 m hoogte en dit voel ik meteen: koud! Het is hier 8 graden. Brrrr.

Rond 13.30 uur rijden we het dorp in, nadat we 10 km over een smalle weg naar boven zijn gereden. Adelboden is een bekend ski gebied met 4 gondelbahnen in het dorp. Dus voor ons ook erg leuk. We parkeren de auto in de parkeergarage en lopen door de Dorfstrasse, kijken of ik ons appartement kan vinden. Al is het hier op 1 augustus nationale feestdag, de winkels zijn toch open. Het is best druk met touristen.
Achter een nieuw hotel vinden we ons appartementengebouw, waar we dus naar toe lopen, via een zeer steile weg naar beneden.  We denken dat we onze auto in de parkeergarage moeten parkeren, want er zijn geen openbare parkeerplaatsen. We zijn benieuwd.

Rond 15.00 uur zijn we bij het verhuurbedrijf. We worden vriendelijk ontvangen, al zijn we een uur te vroeg en alles wordt goed uitgelegd, waar we moeten zijn. Er is zelfs een parkeergarage bij. Fijn. We rijden weer omhoog het dorp in, daarna een steile weg omhoog en meteen vinden we ons gebouw. We drukken op de garagedeur opener en een andere deur gaat open, dan we dachten. We rijden de garage in, waar ook een Nederlandse auto staat en laden onze auto uit. Met onze koffers en nog wat andere tassen vinden we een deur waarachter een lift zit. Alles in de lift en naar de 2e verdieping. Hier zijn wel 10 deuren??? Nu snappen we er niets van. Wij weer naar beneden en verder gezocht. Blijkt er links ook een deur te zijn met een lift erachter. Zaten we in het nieuwe hotel, haha. Meestal laten we alles in de auto en gaan we eerst kijken. Nu natuurlijk niet.


We zijn blij verrast. Ons appartement is schitterend met een mooi uitzicht! En nadat ik de huisregels gelezen heb, helemaal, want ik mag roken op het balkon! We hebben 3 slaapkamers en 2 badkamers. Dit is de masterbedroom
Mooie keuken met zelfs een stoomoven erin. Hopelijk ligt er ook ergens een gebruiksaanwijzing, haha. Overal luxaflex c.q. luiken aan de buitenkant ramen en vloerverwarming.

Wel is het warm in het appartement, maar we schuiven even de balkondeur open en het wordt meteen koeler. Het is buiten 8 graden.
We ruimen alles even op en eten daarna een kleine maaltijd. Het was tenslotte de gehele dag kleine hapjes in de auto. Na het eten gaan we wandelen. Pfff, meteen klimmen en ik heb meteen last van mijn lies. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan deze week met mijn spieren: dan knie, dan schouders en nu lies. Wel een mooie wandelen van 4,8 km.


Even dit weblog schrijven en ik zie de wolken steeds lager gaan. Jammer van het vuurwerk!

Vandaag 10.050 stappen gelopen volgens mijn Apple watch.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Terugreis

Vanochtend om 6.45 uur vertrokken en om 17.00 uur waren we thuis. Goed gereden, maar wel een aantal files gehad. Vroeg opgestaan, maar Joep ...