zaterdag 14 augustus 2021

Terugreis

Vanochtend om 6.45 uur vertrokken en om 17.00 uur waren we thuis. Goed gereden, maar wel een aantal files gehad.

Vroeg opgestaan, maar Joep gaat toch nog even een ommetje maken. Om 6.30 uur werd het pas licht. Op het bovenste puntje van de berg schijnt de zon al.

We ruimen de auto verder in en vertrekken rond 6.45 uur. Het is niet druk in het dorp, al lopen er al wel mensen naar het station. We rijden verder de berg af en komen aan in Wilderswill, waar het k.. treintje vertrekt. Nee, dat zouden we nooit meer doen.
En zo komen we steeds verder de berg af. We rijden haast alleen. Bij de Thunersee wordt het wat drukker. Wat mooi is de zonsopgang.





Rond half 9 gaan we nog even tanken in Zwitserland. Onze zwitserse francs opmaken. Al snel daarna gaan we de grens over in Basel naar Duitsland.
En na een tijdje beginnen de files en stop en go.
We hebben contact met Jeroen en Dionne, die op weg zijn naar Bad Gastein. Zij staan een uur stil i.v.m. een ongeluk 100 m voor hun. Dat is balen. Wij gaan nu ook een file in en het is buiten 28 graden. Gelukkig hebben we airco. Inmiddels is het 12 uur en we stoppen even vlug op een kleine parkeerplaats met wc. We rijden weer verder en het landschap wordt mooier.

Rond half 2 zijn we bij de outlets in Montebaur, waar we een half uur rondlopen. Even bij Starbucks koffie gekocht en weer verder, want het is er erg warm.

We rijden verder en rond half 3 krijgen we een mooi uitzicht.
Rond 15.00 uur zag ik vliegtuigstippen in de lucht. Heel raar en ik nam er een foto van. Nu zie ik er woorden in. Dat is pas raar!

Joep geniet van het rijden in de nieuwe auto. Hij rijdt nu makkelijk 150 - 160 km per uur. En zo rijden we rond 16.00 uur de grens over en zijn we rond 17.00 uur thuis, waar Rick net ook was. Hij hielp meteen met de auto uit ruimen.

Even gezellig gekletst met Rick en daarna de zelftesten uitgevoerd. Natuurlijk allebei negatief, waarop we daarna naar AH zijn gegaan. Gegeten en nog even een ommetje. We zijn aan de ene kant blij weer thuis te zijn en aan de andere kant missen we de mooie omgeving.


Ik heb vandaag 8664 stappen, 6,5 km gelopen. 
En zo is deze vakantie weer voorbij. Wat hebben we genoten. Een schitterende omgeving!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Terugreis

Vanochtend om 6.45 uur vertrokken en om 17.00 uur waren we thuis. Goed gereden, maar wel een aantal files gehad. Vroeg opgestaan, maar Joep ...